Şorbalar belə YEYİLMƏLİDİR
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
“Şişkinlik və qarın ağrısının qarşısını almaq üçün şorbaları və hətta bulyonları çeynəmək lazımdır”.
News24.az xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Anton Zaqaynov deyib.
Həkim izah edib ki, istənilən qida, o cümlədən maye qida, tüpürcəklə ilkin emal tələb edir. Onun sözlərinə görə, bu, həzmi yaxşılaşdırır və mədə məzmununun bağırsaqlara daxil olması prosesini 15-20 faiz sürətləndirir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, çeynəmə beyin və sinir sistemində həzm üçün zəruri olan mədə fermentlərini istehsal edən prosesləri işə salır. Bundan əlavə, qastroenteroloqun fikrincə, yeməkləri tələsik udsanız, toxluq hissindən məsul olan daha az hormon qan dövranına daxil olur. O, insanları bulyonlar və şorbaları ən azı 10 saniyə çeynəməyə və bütöv bir porsiyanı yeməyə təxminən 15-20 dəqiqə sərf etməyə çağırıb.
Tərəvəz parçaları olan şorbalar, onları içmək əvəzinə çeynəsəniz, 20 faiz daha səmərəli həzm olunur. Ona görə də natamam həzm və meteorizmin qarşısını almaq üçün püresi dənli və ya tərəvəzli şorbaları hamar olana qədər çeynəmək vacibdir./Medianews.az
Baxış sayı:114
Bu xəbər 02 Aprel 2025 19:52 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















