Ət bişirərkən edilən SƏHVLƏR
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat yayır.
Texnoloq və diyetoloq Svetlana Qertle-Zaqorskaya deyir ki, ətin otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada əritmək lazım deyil.
News24.az xəbər verir ki, o, bu məhsulu necə təhlükəsiz əritmək barədə danışıb.
Mütəxəssis ət hazırlayarkən tez-tez baş verən səhv kimi tez əritməyi adlandırıb. O bildirib ki, ət mikrodalğalı sobada qızdırılsa və ya otaq temperaturunda saxlanılsa, bakteriyaların yayılma riski var.
Texnoloq izah edib ki, bu, məhsulun mərkəzinin donmuş qalması, lakin kənarlarında nəm və isti olması səbəbindən baş verir.
“Qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası belə bir mühitdə aktivləşə bilər”, – o deyib.
O, həmçinin qeyd edib ki, qeyri-bərabər əridilmiş ətdən hazırlanan yeməklər daha pis dad verir.
Ət və balıqların dadını, teksturasını saxlaması və yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün diyetoloq onları dondurucudan çıxarıb soyuducuda saxlamağı məsləhət görüb./medianews.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:162
Bu xəbər 04 Fevral 2025 09:40 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















