Icma.az
close
up
RU
Ət bişirərkən edilən SƏHVLƏR

Ət bişirərkən edilən SƏHVLƏR

Texnoloq və diyetoloq Svetlana Qertle-Zaqorskaya deyir ki, ətin otaq temperaturunda və ya mikrodalğalı sobada əritmək lazım deyil.

News24.az xəbər verir ki, o, bu məhsulu necə təhlükəsiz əritmək barədə danışıb.

Mütəxəssis ət hazırlayarkən tez-tez baş verən səhv kimi tez əritməyi adlandırıb. O bildirib ki, ət mikrodalğalı sobada qızdırılsa və ya otaq temperaturunda saxlanılsa, bakteriyaların yayılma riski var.

Texnoloq izah edib ki, bu, məhsulun mərkəzinin donmuş qalması, lakin kənarlarında nəm və isti olması səbəbindən baş verir.

“Qida zəhərlənməsinə səbəb olan salmonella bakteriyası belə bir mühitdə aktivləşə bilər”, – o deyib.

O, həmçinin qeyd edib ki, qeyri-bərabər əridilmiş ətdən hazırlanan yeməklər daha pis dad verir.

Ət və balıqların dadını, teksturasını saxlaması və yemək üçün təhlükəsiz olmasını təmin etmək üçün diyetoloq onları dondurucudan çıxarıb soyuducuda saxlamağı məsləhət görüb./medianews.az

seeBaxış sayı:84
embedMənbə:https://news24.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri