Falqada yemək bişirmək, saxlamaq olmaz
Medicina portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Falqada bükülən, saxlanan, daşınan qidalar öldürücü bakteriyalarla çirklənə bilər. Falqa lazımi hermetikliyi təmin edə bilmir.
“Medicina” xəbər verir ki, biokimyaçı Zakari Kartrayt artıq yeməyin alüminium falqasında saxlamağın ziyanından danışıb.
“Falqa yeməyi sıx, kip əhatə etmir, adgeziyası yoxdur. Falqa içində balıq bişirmək və buterbrodlar üçün uyğundur. Falqa arasında qidaya hava keçdiyi üçün təhlükəli bakteriyalar, o cümlədən stafilakokk , botilinium, listeriyalar çoxala bilər.
Bütün bunlar botulizm yaradan toksinlər ifraz edir.
Clostridium botulinum sinir sistemi, tənəffüs sistemi və əzələ iflicinə səbəb olur.
Listeria monocytogenes, bakteriyası isə listerioz adlı xəstəlik yaradır ki, bu da bir çox insanlar üçün ölümcüldür.
Alüminium özü də turş, duzlu qidalarla reaksiyaya girib, qida ilə bədənə keçə bilər. Alüminium neyrotoksiki sindroma-böyrəklərin, qaraciyər və sümük zədələnməsinə səbəb olur."
Britaniyanın Lester universitetinin mikrobiologiya şöbəsinin baş mütəxəssisi Primrouz Fristoun qida qalıqları və yeməklərin hermetik konteynerlərdə saxlanılmasını vacib hesab edir. Ya da buzluqda dondurmaq olar.
Aygün Musayeva

Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:82
Bu xəbər 28 Noyabr 2024 19:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















