Fol turşusu hansı qidalarda daha çoxdur?
Moderator.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Fol turşusu (B9 vitamini və ya folat) bədən üçün həyati əhəmiyyətə malik olan bir vitamindir və hüceyrə bölünməsi, DNT sintezi, qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalı üçün vacibdir.
Moderator.az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə hamilə qadınlar üçün əhəmiyyətlidir, çünki dölün beyin və onurğa beyni inkişafını dəstəkləyir və sinir borusu qüsurlarının yaranma riskini azaldır. Bu vitamin təbii olaraq yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, sitrus meyvələri, paxlalılar və qoz-fındıq kimi qidalarda mövcuddur. Bəzi hallarda isə əlavə olaraq qəbul edilə bilər.
Gündəlik tələb olunan miqdarı qarşılamaq üçün balanslı qidalanma mühüm rol oynayır, çünki fol turşusu çatışmazlığı qanazlığı, yorğunluq və yaddaş problemlərinə səbəb ola bilər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:151
Bu xəbər 09 Noyabr 2024 13:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















