Hamilə qadınların diqqətinə Belə qidalanmalısınız
Saglamolun saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Hamilə qadınlar qidalarına xüsusi diqqət yetirməlidirlər. Başqalarından fərqli olaraq hamilələrin qidalanmasında bir çox məhdudiyyətlər var.
Ginekoloq-cərrah Cəmalə Hacıyeva bildirib ki, hamilə qadınlar qidalarında rahatlıqla meyvələrərə yer ayıra bilərlər.
Onun sözlərinə görə, C vitamini ilə bol olan bu meyvələr dölün sümüklərinin düzgün inkişafına kömək edir: “Sitrus meyvələrindən portağal, laym, limon kimi meyvələrin yeyilməsi tövsiyə olunur. Bu meyvələr hamiləliyin birinci trimesterində müşahidə olunan ürəkbulanmaları da azaltmaq üçün faydalıdır.
Banan çox gözəl kalium mənbəyidir. Qan təzyiqi və maye dövranını tənzimləməyə kömək edir. Kividə fol turşusu boldur. Fol turşusu döldə inkişaf qüsurlarının qarşısını almaqda effektlidir”.
Mütəxəssis qeyd edib ki, hamilələrin rasionunda giləmeyvələrə də yer ayırmalıdırlar: “Moruq, böyürtkən, çiyələk kimi giləmeyvələr antioksidantlarla zəngindir, ana və döldə yarana biləcək xəstəliklərin qarşısını almağa kömək edir. Qarpızın tərkibində yüksək miqdarda vitamin A, C, B6 və maqnezium var. Bu vitaminlər bədənin susuzlaşmasının qarşısını alır.
Hamiləlikdə həzm sistemi ilə bağlı problemlərin olmamasını istəyənlər almanı gündəlik qidalarına daxil etməlidirlər. Liflərlə zəngin olan alma çox faydalıdır”./Teleqraf
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:80
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 01:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















