Hər süfrədə olmalıdır: Özü ucuz, faydası çox
Icma.az, Cebheinfo portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Mütəxəssislər balqabağın faydaları haqqında danışıblar.
İtalyanların 18-ci əsrdə məhsul kimi ilk dəfə qida rasionuna daxil etdikləri sağlam tərəvəzin pəhrizə riayət edənlər üçün ideal olduğu ortaya çıxıb.
“Cebehinfo.az” xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, balqabaq 95% sudan ibarətdir və hipoalerjenik məhsuldur. Tərəvəzin tərkibində A, B1, B2, C və PP vitaminləri, həmçinin minerallar, o cümlədən fosfor, maqnezium, kalsium və kalium var.
Eyni zamanda, 100 q balqabaqda yalnız 24 kkal var.
Həmçinin balqabağın müalicəvi xüsusiyyətləri də aşkarlanıb. Məlum olub ki, o, bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır, sinir sistemini və toxunulmazlığı gücləndirir, su balansını saxlayır və qan təzyiqi və qan şəkərini normallaşdırır.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Baxış sayı:48
Bu xəbər 15 İyun 2025 17:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















