Hər süfrədə olmalıdır: Özü ucuz, faydası çox
Icma.az, Cebheinfo portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Mütəxəssislər balqabağın faydaları haqqında danışıblar.
İtalyanların 18-ci əsrdə məhsul kimi ilk dəfə qida rasionuna daxil etdikləri sağlam tərəvəzin pəhrizə riayət edənlər üçün ideal olduğu ortaya çıxıb.
“Cebehinfo.az” xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, balqabaq 95% sudan ibarətdir və hipoalerjenik məhsuldur. Tərəvəzin tərkibində A, B1, B2, C və PP vitaminləri, həmçinin minerallar, o cümlədən fosfor, maqnezium, kalsium və kalium var.
Eyni zamanda, 100 q balqabaqda yalnız 24 kkal var.
Həmçinin balqabağın müalicəvi xüsusiyyətləri də aşkarlanıb. Məlum olub ki, o, bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır, sinir sistemini və toxunulmazlığı gücləndirir, su balansını saxlayır və qan təzyiqi və qan şəkərini normallaşdırır.
Xəzər
“Cebheinfo.az”

