İftar menyusunda bu gün
Icma.az, Axsham.az portalına istinadən məlumat yayır.
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Kələm şorbası
Ərzaqlar:
Kələm - 1 kq.
Kərə yağı - 1 xörək qaşığı
Soğan - 1 ədəd
Yaşıl soğan - 200 qr.
Kəvər - 200 qr.
Kök - 1 ədəd
Un - 1/4 stəkan
Mixək - 2 ədəd
Qaymaq - 2 xörək qaşığı
Yağsız pendir rəndəsi - 2 xörək qaşığı
Duz zövqə görə
Hazırlanması:
Kələmi yarpaqlarını ayıraraq yuyun. İncə doğradıqdan sonra bir az qaynadın. Bir qazana kərəyağını töküb əridin. Əvvəl incə doğranmış soğanı və yaşıl soğanı qızardın. Rəndələnmiş kökü və doğranmış kələmləri də əlavə edərək üzərinə un səpin. Qarışığın üstünü örtəcək qədər su tökdükdən sonra kəvəri və mixəyi əlavə edərək, 45 dəqiqə bişirək. Ocaqdan götürməmişdən qabaq duz əlavə edin. Sonda rəndələnmiş pendiri səpin. Süfrəyə verərkən üzərinə 1 çay qaşığı qaymaq əlavə edin.

Düyülü toyuq ruleti
Ərzaqlar:
4 sümüksüz toyuq budu
0,5 çay stəkan zeytun yağı
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
1 çay qaşığı duz
İç üçün:
1 stəkan düyü ( isladılmış, süzülmüş)
1 xörək qaşığı şam qozu
1 xörək qaşığı kişmiş
1 soğan
1 çay qaşığı ətirli bibər
1 çay qaşığı qara bibər
1 stəkan qaynar su
2 xörək qaşığı zeytun yağı
1 çay qaşığı duz
Sous üçün:
1 çay stəkanı su
1/2 çay stəkanı zeytun yağı
1/2 xörək qaşığı tomat pastası
Hazırlanması:
Toyuq ruleti üçün zeytun yağı və ədviyyatları böyük bir qaba qoyun, yaxşıca qarışdırın və açılmış toyuq budlarını bu qarışımla örtdükdən sonra streçlə örtün və təxminən 30 dəqiqə marinat edin. Yapışmayan qazana 2 xörək qaşığı zeytun yağı qoyun, kişmiş əlavə edin və şam qozlarını rəngi dəyişənə qədər qovurun. Sonra kub şəklində doğradığınız soğanı əlavə edin və soğanlar çəhrayılaşana qədər qovurmağa davam edin. Düyü süzülür, bol su ilə yuyulur, soğana əlavə edilir və 2 dəqiqə qızardılır. Ədviyyatları əlavə etdikdən sonra 1 stəkan qaynar su əlavə edin. Qazanın qapağını bağlayın, istini azaldın və içindəki düyü suyunu çəkənə qədər təxminən 8 dəqiqə bişirin. Toyuq budlarından birini götürüb dibinə qabığı ilə yayın və üstünə hazırladığınız içlik düyü qoyun. Sarğı kimi bükdükdən sonra açılmaması üçün kənarlarını diş çubuğu ilə bir-birinə bağlayıb bağlayın. Bir qabda sous üçün nə lazımdır; Su, zeytun yağı və tomat pastasını qarışdırdıqdan sonra soba qabına qoyduğunuz toyuqların üzərinə tökün. Digər toyuqları da eyni şəkildə hazırlayın və bir soba qabına qoyun. Əvvəlcədən isidilmiş 200 dərəcə sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin və sonra isti süfrəyə verin.

Südlü rəvani
Biskvit üçün:
3 yumurta
3/4 stəkan qatıq
1 çay stəkanı şəkər
1 çay stəkanı yağ
1 stəkan mannı yarması
1,5 stəkan un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanilin
Şərbət üçün:
3 stəkan şəkər tozu
3,5 stəkan süd
Üzəri üçün:
1 çay qaşığı krem şanti
1 çay qaşığı qabıqlı badam
Hazırlanması:
Qazana şəkər əlavə edin. Südü əlavə edib qarışdıraraq bişirin. Sobadan çıxarın və soyumağa qoyun. Dərin bir qaba yumurta əlavə edin. Şəkər əlavə edin və yaxşı qarışdırın. Qatıq və yağı əlavə edib çalmağa davam edin. Mannı yarmasını əlavə edin və qarışdırmağa davam edin. Un, qabartma tozu və vanili töküb, qarışdırın. Yağlanmış tavaya yayın və üstünü hamarlayın. 175 dərəcə qızdırılmış sobanın orta rəfində təxminən 35-40 dəqiqə bişirin. Sobadan çıxardığınız rəvaninin içinə şərbəti töküb kənara qoyun. Üzərini krem və badamla bəzəyin.

