Kolbasaların içindən görün nələr çıxdı MAL ƏTİ ƏVƏZİNƏ...
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Türkiyə Kənd Təsərrüfatı və Meşə Təsərrüfatı Nazirliyi əhalinin sağlamlığına təhlükə yaradan qidaların açıqlandığı “Təqlid edilmiş və ya saxtalaşdırılmış qidalar” siyahısını yeniləyib.
News24.az xəbər verir ki, siyahının ən diqqət çəkən hissəsi kolbasa markaları olub.
Açıqlanan markalar aşağıdakılardır:
- Öztürk Sucuklarında sakatat (baş əti) təsbit edilib. Bu marka Sakaryada istehsal edir və məhsullarını Türkiyənin hər yerinə göndərir.
- Akkoyun markalı mal əti kolbasalarında dəri toxuması və quş əti aşkar edilib. Bu marka Altun Pazarlama Ticaret Limited Şirketi tərəfindən istehsal olunur.
- Ertürk markalı kolbasaların tərkibində mexaniki olaraq ayrılmamış quş əti və soya olduğu aşkarlanıb. Bu marka Ertürk Ət və Ət Məhsulları Qida və Qida Əlavələri Sənaye və Ticarət Limited Şirketi tərəfindən istehsal olunur.
- Ceylaner markalı toyuq kolbasalarında “mexaniki ayrılmış quş əti”ndən istifadə edildiyi aşkarlanıb.
- Afyon Keyf-i Sucuk markası ilə satışa çıxarılan istiliklə işlənmiş toyuq kolbasalarında mexaniki olaraq ayrılmış quş əti aşkar edilib.
- Afyon Gürkasap markalı mal əti kolbasalarında quş ətindən istifadə edildiyi müəyyən edilib. Bu marka Merkil Deniz Ürünleri Gıda İçki Ticarəti tərəfindən istehsal olunur.
- Merkil Deniz Ürünleri Gıda İçki Ticarətinin istehsalı olan Afyon Gürkasap markalı mal əti kolbasalarında quş əti aşkarlanıb.
Günel Məlikzadə
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:142
Bu xəbər 14 May 2025 10:57 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















