Nevroz zamanı bunları yeyin! Müalicəvi qidalanma
Icma.az, Saglamolun saytına istinadən bildirir.
Qida orqanizmi həyati vacib maddələrlə təmin edir və həm də orqanizmə müalicəvi təsir edir. Bu səbəbdən həkimlər bir çox xəstəliklər zamanı dərman müalicəsi ilə yanaşı xəstəyə müəyyən pəhriz də təyin edirlər.
Bu tək mədə-bağırsaq sistemi, qaraciyər, böyrəklər və s. orqanların xəstəliklərinə aid deyil. Sinir sistemi xəstəlikləri və pozulmaları zamanı da müəyyən qidaların qəbulu xəstənin vəziyyətini yaxşılaşdıra bilər.
Hazırda bir çox insanlar nevrozdan əziyyət çəkir. Nevroz zamanı bəzi qidaların qəbulu insanın vəziyyətinə müsbət təsir edə bilir. Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla oxucularını bu qida məhsulları ilə tanış edir.
- Nevrozun səbəblərindən biri orqanizmdə “xoşbəxtlik hormonu” sayılan serotoninin aşağı səviyyədə olmasıdır. Fol turşusu (B9 vitamini) serotoninin ifrazını artırır. Fol turşusunun ən yaxşı mənbələri: banan, kahı, ispanaq, kələmin bütün növləri, qulançar, lobya, sitrus meyvələri, mal qaraciyəri.
- B6 vitamini də serotoninin ifrazını artırır. Dəniz balığı, günəbaxan tumları, fındıq, toyuq əti, mərci, bitki yağları B6 vitamini ilə xüsusilə zəngindir.
- C vitamininin defisiti də nevrozun inkişafına təkan verə bilər. C vitamini ilə zəngin olan qida məhsulları bunlardır: itburnu, kivi, qara qarağat, kələm turşusu, qırmızı bibər, sitrus meyvələri.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:123
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 19:15 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















