Niyə soyuq yumurtanı qızartmamalısınız? Aşpazların CAVABI
Lent az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Qızardılmış yumurta azərbaycanlılar arasında ən məşhur səhər yeməyi olaraq qalır. Onlar çox sadə və tez hazırlanır, lakin məlum olur ki, hamı onları necə düzgün qızartmağı bilmir.
Təəssüf ki, insanlar tez-tez tələsəndə bir böyük səhvə yol verirlər, yəni soyuducudan təzə çıxardıqları yumurtaları qızardırlar.
Lent.az-ın məlumatına görə, aşpazlar deyir ki, bunu etməməlisiniz.
Niyə soyuq yumurtanı qızartmaq olmaz? Temperaturun kəskin dəyişməsi gələcək yeməyin tutarlılığına mənfi təsir göstərəcəkdir. İsti tavada soyuq yumurta görünən kimi onun sarısı çox tez sərtləşəcək, ağı isə uzun müddət maye qalacaq.
Əgər sarısı artıq bişmiş və ya hətta çox bişmişsə və ağı hələ də yayılırsa, o zaman mütləq dadlı səhər pişmiş yumurta ala bilməyəcəksiniz.
Və bu temperatura görə yumurtanın dadı daha az hiss olunacaq, ona görə də səhər yeməyinizdən tam həzz ala bilməyəcəksiniz.
Aşpazlar xəbərdarlıq edir, yumurtaları soyuducudan çıxardıqdan dərhal sonra qızartmağa tələsməyin. Ən azı bir-iki dəqiqə otaq temperaturunda qalsınlar. Və daha da yaxşısı - yumurtaları əvvəlcədən soyuducudan çıxarın, onda mütləq heç bir probleminiz olmayacaq.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:95
Bu xəbər 27 İyun 2025 09:33 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















