Orqanizmdə XRONİKİ İLTİHABA səbəb olan məhsullar
Icma.az, Saglamolun portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Bəzi qidalar orqanizmdə xroniki iltihabın inkişafına səbəb olur. Xroniki iltihab çox təhlükəli haldır ki, ürək-damar sistemi xəstəlikləri, şəkərli diabet, həzm sistemi xəstəlikləri, onkoloji xəstəliklərin riskini artırır.
Saglamolun.az oxucularına xroniki iltihaba səbəb olan qidaların siyahısı ilə tanış edir:
1. Şəkər
Şəkər qan və limfa damarlarının daxili divarlarında, ürəkdə, qaraciyərdə iltihab yaradır.
2. Kolbasa, sosis və s. emal olunmuş ət
Bu məhsullar bağırsaqda xroniki iltihabın inkişafına səbəb olur ki, nəticə bağırsaq xəsrçənginin inkişafı riski artır. Bu məhsullar “potensial kanserogen” siyahısına daxildir.
3. Trans-yağlar
Bu yağlar ən ucuz duru yağlardan (palma və s.) hazırlanır. Trans-yağlar orqanizmdə xroniki iltihab yaradır və həmçinin “pis” xolesterinin səviyyəsini qaldırır, damar və ürəyi qoruyan “yaxşı” xolesterinin səviyyəsini isə əksinə aşağı salır.
4. Spirtli içkilər
Spirtli içkilərin tərkibində olan etanol güclü zəhərdir, orqanizmin xroniki intoksikasiyasına səbəb olur, immun sistemini zəiflədir, müxtəlif orqan və sistemlərdə iltihablar yaradır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:96
Bu xəbər 17 Noyabr 2024 04:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















