Payız menyusu: İmmuniteti gücləndirən qidalar
Cebheinfo portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Payız fəslinin gəlişi ilə havalar soyuyur, temperaturun dəyişkənliyi bir çox yoluxucu xəstəliklərin artmasına səbəb olur.
Bu dövrdə soyuqdəymə, qrip və müxtəlif tənəffüs yolları infeksiyaları sürətlə yayılır. Bu səbəbdən mövsümü xəsləliklərin qarşısını almaq üçün immuniteti gücləndirmək lazımdır.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, payız mövsümündə immuniteti gücləndirmək üçün bir sıra vacib addımlar atılmalıdır.
Mütəxəsislər bildirir ki, immuniteti gücləndirməkdə düzgün qidalanma böyük rol oynayır. Vitaminlərlə zəngin meyvə və tərəvəzlər, xüsusən C və D vitamini orqanizmin müdafiə mexanizmini gücləndirir.
C vitamini ilə zəngin portağal, naringi, kivi, kələm və brokoli kimi qidalar, D vitaminini təmin etmək üçün balıq, yumurta sarısı və süd məhsulları gündəlik qidalanmada yer almalıdır.
Təbii qoruyucu gücə malik bal, zəncəfil və zerdeçal da orqanizmin mövsümi viruslara qarşı mübarizəsini gücləndirir.
Həmçinin antibiotiklərin əsassız istifadəsindən çəkinmək, bol su içməyi və gigiyena qaydalarına əməl etmək, həmçinin lazım olduqda həkim məsləhəti ilə əlavə vitamin və minerallardan istifadə etmək tövsiyə edilir.
Gülər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin


