Qaynadılmış suyun orqanizmə mənfi təsirləri Bir də belə etməyəcəksiniz!
Saglamolun saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Araşdırmalara görə, içməli suyun dəfələrlə qaynadılması insan sağlamlığı üçün çox təhlükəli ola bilər.
Sağlamolun.az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, suyu dezinfeksiya etmək üçün bu cür müalicə üsulu sayılsa da, əslində qaynamış su orqanizm üçün zərərlidir.
Suyu bir dəfə qaynatsanız, orqanizm üçün faydalı ola bilər. Çünki su təmizlənir və yumşalır. Ancaq həmin suyu ikinci dəfə qaynatsanız, orqanizm üçün çox təhlükəli amilə çevriləcək.
Qaynamış su həmçinin orqanizmdə xərçəngin inkişaf riskini artıran təhlükəli birləşmələr yaradır. Təkrar qaynama suda ilkin olaraq patogenləri öldürmək üçün əlavə edilən arsenik də yaradır. İkinci dərəcəli istilik bu maddənin konsentrasiyasını artırır, bu da zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, suda mövcud olan flüor təkrar qaynadıqdan sonra ftoridlərə çevrilir və bu da qadınlarda sonsuzluq riskini artırır və uşaqların zehni inkişafına təsir göstərir. Suyun tərkibində olan nitratlar ikinci dəfə qaynamanın təsiri ilə nitrozaminlərə çevrilərək xərçəngin inkişaf riskini artırır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:97
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 18:24 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















