Ramazanda düzgün qidalanma: Bunlara üstünlük verək
Icma.az, Bakivaxti portalına istinadən məlumat verir.
“İstər imsakda, istər iftarda orqanizmi yükləməmək üçün yüngül qidalardan istifadə edilməlidir”.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bunu canlı yayımda Səhiyyə Nazirliyi Akad.M.A.Topçubaşov adına Elmi Cərrahiyyə Mərkəzinin qastroenteroloq-hepatoloqu Turan Kərimova deyib.
Onun sözlərinə görə, əsasən imsakda gün ərzində yemək tələbatını ödəməyə kömək edəcək qidalar qəbul olunmalıdır.
"İftarda ilk olaraq tərəvəz şorbalarına, tərəvəzlərə üstünlük verilməlidir. Bundan sonra ağır qidalara keçmək olar".
T.Kərimova nəzərə çatdırıb ki, çay və şirniyyat qəbulu yeməkdən 30 dəqiqə sonra qəbul edilməlidir.
"Bir məqamı da vurğulayım ki, təmiz dəmlənmiş qəhvə həzm prosesini sürətləndirə bilər ki, bunun istifadəsi tövsiyə olunandır".
Mina Mikayılova

