Ramazanda düzgün qidalanma: Bunlara üstünlük verək
Icma.az, Bakivaxti portalına istinadən məlumat verir.
“İstər imsakda, istər iftarda orqanizmi yükləməmək üçün yüngül qidalardan istifadə edilməlidir”.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bunu canlı yayımda Səhiyyə Nazirliyi Akad.M.A.Topçubaşov adına Elmi Cərrahiyyə Mərkəzinin qastroenteroloq-hepatoloqu Turan Kərimova deyib.
Onun sözlərinə görə, əsasən imsakda gün ərzində yemək tələbatını ödəməyə kömək edəcək qidalar qəbul olunmalıdır.
"İftarda ilk olaraq tərəvəz şorbalarına, tərəvəzlərə üstünlük verilməlidir. Bundan sonra ağır qidalara keçmək olar".
T.Kərimova nəzərə çatdırıb ki, çay və şirniyyat qəbulu yeməkdən 30 dəqiqə sonra qəbul edilməlidir.
"Bir məqamı da vurğulayım ki, təmiz dəmlənmiş qəhvə həzm prosesini sürətləndirə bilər ki, bunun istifadəsi tövsiyə olunandır".
Mina Mikayılova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:96
Bu xəbər 12 Mart 2025 15:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















