Şəkər və yağlı yemək beyinə mənfi təsir göstərir
Icma.az xəbər verir, Azpost saytına əsaslanaraq.
Böyük miqdarda yeyilən şəkərli və yağlı qidalar beyin fəaliyyətinə mənfi təsir, adi su içmək isə müsbət təsir göstərir.
AzPost-un məlumatına görə, bu sözləri endokrinoloq və tibb elmləri doktoru Zuxra Pavlova Lenta.ru-ya bildirib.
Mütəxəssisin fikrincə, hətta yüksək keyfiyyətli spirt belə həmişə beyində iltihablı reaksiyaya səbəb olur. Tərkibində nitrat olan qızardılmış və hisə verilmiş qidalar da beyinə mənfi təsir göstərir.
“Buxarda bişirilmiş qidalar beyinə müsbət təsir göstərir. Pəhrizdə tərəvəzlər, meyvələr, taxıllar, qoz-fındıq, giləmeyvə və düzgün bişmiş qırmızı ət olmalıdır, lakin norma gözlənilmlidir”-deyə doktor vurğulayıb.
Saf, keyfiyyətli su xüsusilə beyin funksiyası üçün faydalıdır. Ölçülü şəkildə istehlak edilən yüksək keyfiyyətli çay və qəhvə də faydalı ola bilər.
Paylaş
Baxış sayı:62
Bu xəbər 21 Oktyabr 2025 10:24 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















