Soyuducudakı məhsullar niyə tez xarab olur: bu 3 şey səssiz qatil dir
Lent az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Soyuducunu açanda məhsullar təzə görünsə də, pis qoxu hiss edirsinizsə, bunun səbəbi "səssiz qatil" adlandırılan bəzi əşyalar ola bilər - illərlə evdə saxladığımız, lakin təsirini bilmədiyimiz əşyalar.
Lent.az soyuducuda məhsulların tez xarab olmasının əsas səbəblərini təqdim edir:
Açılmış konserv bankaları
Konserv bankaları açıldıqdan sonra metal oksidləşir, bu da zərərli maddələrin ayrılmasına səbəb olur. Bu proses məhsulun keyfiyyətini pisləşdirir və sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Nə etməli?
Konservi açdıqdan dərhal sonra məzmunu şüşə qabda saxlamaq lazımdır.
Çatlamış plastik qablar
Çatlaq olan plastik qabların içində, hətta yaxşı yuyulsa belə, bakteriyalar yığılır. Bu bakteriyalar məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb olur.
Nə etməli?
Sağlam, çatlamamış plastik və ya şüşə qablar istifadə edin.
Soyuducu üçün istifadə olunan süngərlər
Soyuducunu təmizləmək üçün istifadə olunan süngərlər qoxuların və kifin mənbəyinə çevrilə bilər. Onlar bütün rəflər boyunca pis qoxuları və mikroorqanizmləri yayır.
Nə etməli?
Süngər yerinə mikrofiber salfetlər istifadə edin.
Əlavə məsləhətlər
Etilen ifraz edən meyvə-tərəvəzlər (məsələn, alma, banan, pomidor) qonşu məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər.
➔ Bu məhsulları ayrıca saxlayın və ya kağıza bükün.
Soyuducunun temperaturu yoxlanmalıdır.
➔ Temperatur +5°C-dən yuxarı olarsa, məsələn, süd məhsulları daha tez turşuyur. Pis qoxuları aradan qaldırmaq üçün bir kasa qəhvə dənələri və ya limon yerləşdirin.

