Ürəyi xəstəliklərdən qoruyan şirniyyat
Saglamolun saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.
Saglamolun.az zdr.ru-ya istinadla xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə, şokoladın müntəzəm olaraq az miqdarda istehlakı ürək xəstəliklərinin riskini 23% (!) azaldır.
Alimlər bunu sokoladda olan flavonoidlərlə əlaqələndirirlər. Bu bioloji aktiv maddələr damarları möhkəmləndirir, onların elastikliyini artırır, arterial təzyiqi və ürək ritmini tənzimləyir.
Araşdırma zamanı 500 min insanın qidalanma haqqında məlumatları analiz olunub.
Lakin alimlər xəbərdarlıq edir ki, yalnız keyfiyyətli acı şokolad ürək və damarlara müsbət təsir edir. Ağ, südlü və s. şokolad növləri tərkibində olan çoxlu yağ və şəkərə görə ürək və damarlar üçün əksinə ziyanlıdır.
Həmçinin mütəxəssislər şokoladı az miqdarda yeməyi (1 ay ərzində 3 "plitka"dan çox olmayaraq) tövsiyə edirlər.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:110
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 20:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















