Üzün cəlbediciliyinə birbaşa təsir edən dörd məhsul...
SonTurkHaber.com, Sia Az portalına istinadən məlumat verir.
...Alman mütəxəssisləri qidalanmanın sağlam və parlaq dərini uzun müddət saxlamağa necə kömək edə biləcəyini izah ediblər.
SİA-nın məlumatına görə, “Kursor” yazır ki, əsas karotenoidlər və omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin qidaları müntəzəm olaraq istehlak etməkdir.
Karotenoidlər tərəvəzlərə narıncıdan qırmızıya qədər zəngin rənglər verən təbii piqmentlərdir. Onlar güclü antioksidant kimi fəaliyyət göstərir və dərini ultrabənövşəyi şüalardan, erkən yaşlanmadan və iltihabdan qorumağa kömək edir. Yerkökü, şirin bibər və pomidor xüsusilə faydalıdır. Sonuncunun tərkibində unikal birləşmə - dərinin strukturunu yaxşılaşdıran, tonunu bərabərləşdirən və ətraf mühitin zərərli təsirlərinə daha davamlı edən likopen var.
Alimlər iddia edirlər ki, tomat pastasının gündəlik istehlakı bir çox kosmetik məhsullardan daha bariz təsir göstərə bilər. Maksimum fayda əldə etmək üçün likopen bişirildikdən sonra, xüsusən də yağlarla birləşdirildikdə daha yaxşı mənimsənilir.
Güveçlərə, şorbalara, souslara və ya tərəvəz güveçlərinə tomat pastası əlavə edin. Omeqa-3 yağ turşuları dərinin möhkəmliyini və elastikliyini qorumaq üçün də lazımdır. Onlar iltihabı azaldır, quruluğun qarşısını alır və ümumi dəri tonunu yaxşılaşdırır.
Omeqa-3 yağlı balıqlarla zəngin olan qızılbalıq, skumbriya, sardina və siyənəkdir.
Onları həftədə iki və ya üç dəfə pəhrizinizə daxil etmək kifayətdir.
Rafine şəkər və şirniyyatların istehlakını azaltmaq vacibdir. Həddindən artıq qlükoza qlikasiyanı təşviq edir, bu prosesdə şəkər molekulları kollageni zədələyir, dərini daha az elastik, darıxdırıcı və qırışlara meylli edir. Nəmləndirmə haqqında da unutmayın: təmiz su, yaşıl çay və bitki mənşəli infuziyalar dərinin su balansını qoruyur və toksinləri çıxarmağa kömək edir.
Belə ki, dərinizin gənc və təravətli qalması üçün açıq rəngli tərəvəzlər, yağlı balıqlar, daha az şəkər və daha çox su yeyin. Sadə qidalar möcüzələr yarada bilər.
Nazlı Almuradova

