Xurmanı kərə yağında qovurub yeməyin möcüzəvi faydaları
Olke.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Xurmanı yağda qovuraraq yemək həm dad, həm də sağlamlıq baxımından müxtəlif faydalara malikdir.
Ölkə.Az xəbər verir ki, bu üsul xüsusilə xurmanın qida dəyərini artıraraq bədənə daha çox enerji və dəstək verir.
Ancaq hər hansı bir sağlamlıq probleminiz varsa və ya xüsusi pəhriz saxlayırsınızsa, həkiminizlə məsləhətləşmək vacibdir.
Xurma təbii şəkər tərkibi ilə sürətli enerji mənbəyidir. Kərə yağı sağlam yağları təmin edərək bu enerjini daha uzun müddət saxlamağa kömək edir.
Xüsusilə sahurda istehlak edildikdə gün boyu tox və enerjili qalmağınıza kömək edir.
Kərə yağı A, D, E və K vitaminləri kimi yağda həll olunan vitaminlərin udulmasını artırır.
Xurma lif, kalium, maqnezium və dəmir kimi minerallarla zəngindir. Bu birləşmə bədənin ehtiyac duyduğu bir çox qidanı təmin edir.
Tərkibindəki lif sayəsində xurma həzm sistemini tənzimləyir və qəbizliyin qarşısını alır.
Kərə yağı həzm sisteminin sağlam fəaliyyətinə töhfə verən sağlam yağları ehtiva edir.
Xurma və kərə yağı antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur.
Kərə yağı K2 vitamini sayəsində kalsiumun sümüklərə daşınmasına kömək edir.
Xurma və yağ antioksidanlar və vitaminlər sayəsində dəri sağlamlığını dəstəkləyir və dərinin daha parlaq və canlı görünməsinə kömək edir.
Billurə Yunus

