Yeməyi hansı yağda bişirək? HƏKİM
Icma.az, Cebheinfo saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Kokos yağı yemək üçün ən yaxşı yağdır.
“Cebheinfo.az” “NEWS.ru”-ya istinadən xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova deyib.
Həkim qeyd edib ki, bu yağın tərkibində həzm üçün öd turşusu tələb olunmayan və nazik bağırsaq tərəfindən asanlıqla sorula bilən xüsusi növ doymuş yağ var.
Kokos yağında, həmçinin antifungal, antibakterial və antiviral xüsusiyyətlərə malik laurik turşusu var.
L.Suxorukova onu da əlavə edib ki, yeməyi sızma zeytun yağı ilə də bişirmək olar. Bu yağ qızdırıldıqda qida dəyərini saxlayır. Bundan əlavə, avokado yağı da eyni məqsədlər üçün istifadə edilə bilər.
Ümumiyyətlə, evdə yemək bişirmək üçün uyğun olan bir neçə növ yağ olmalıdır.
“Bu, menyunu sağlam yağlarla zənginləşdirəcək və yeməklərə müxtəlif ləzzətlər verəcək”,- deyə həkim əlavə edib.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:118
Bu xəbər 23 Yanvar 2025 16:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















