1 yumurtadan klassik biskvit hazırlayın RESEPT
Lent az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Bu biskvit — yüngül, zərif və kiçik porsiyalar üçün əsl xilasedicidir. Mini-tortlar, pirojnalar və ya sadəcə çaya əlavə olaraq mükəmməldir. Minimum inqrediyent və sadə bişirmə texnologiyası sayəsində hətta yeni başlayanlar üçün də uyğundur. Nəticə isə yumşaq, havalı və hamar teksturalı biskvit olacaq.
Lent.az bu biskvit reseptini sizə təqdim edir:
Lazım olan inqrediyentlər:
1 ədəd yumurta
30 q şəkər tozu
26 q buğda unu
6 q qarğıdalı nişastası
¼ çay qaşığı qabartma tozu (həcmi artırmaq üçün)
Hazırlanma qaydası:
Yumurtanı şəkərlə birlikdə 6–7 dəqiqə mikserin yüksək sürətində çalın. Kütlə açıq rəngli, sıx və formasını saxlayan olmalıdır. Ayrı qabda unu, nişastanı və qabartma tozunu qarışdırın. Quru qarışığı yavaş-yavaş yumurtalı kütləyə əlavə edin. Hər dəfə aşağıdan yuxarıya doğru qarışdıraraq yumşaq xəmirin yüngüllüyünü qoruyun. Hazır xəmiri 18 sm diametrli formaya tökün. 170°C əvvəlcədən qızdırılmış sobada 40–45 dəqiqə bişirin. İlk 25 dəqiqə sobanın qapısını açmayın. Hazırlığını taxta şişlə yoxlayın: şiş quru çıxmalıdır. Soyuduqdan sonra biskviti qida plyonkasına bükün və soyuducuya qoyun. Beləliklə biskvit daha zərif və sonrakı istifadəyə daha uyğun olacaq.
Baxış sayı:98
Bu xəbər 06 İyun 2025 15:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















