Ballıqozlu peçenye
Bu peçenye uşaqların xoşuna gələcək. Müxtəlif qoz-fındıqdan istifadə etmək olar (qoz, fındıq, badam, keşyu və s.).
Lazım olan məhsullar:
- kərə yağı - 200 qr,
- şəkər tozu - 2-3 xörək qaşığı
- duru bal - 1/2 stəkan
- qabartma tozu - 1 paket,
- yumurta - 1 dənə,
- un - 2.5 stəkan,
- qoz-fındıq - 1/2 stəkan
- şəkər kirşanı (peçenyenin üzərinə tökmək üçün).
Hazırlanma:
1. Qoz-fındığı tavada bir qədər qızardın, sonra xırda doğrayın.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye1.1.jpg)
2. Yumşaq yağı şəkər tozu ilə yaxşı qarışdırın. Üzərinə bal və yumurta əlavə edin və yenə də yaxşı qarışdırın.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye2.jpg)
3. Ayrı qabda unu qabartma tozu ilə qarışdırın və yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə edib xəmir yoğurun (xəmir yumşaq alınmalıdır).
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye3.jpg)
4. Xəmiri plyonkaya bükün və 20-30 dəqiqəyə buzxanaya qoyun.
5. Xəmiri 2 hissəyə bölün, tikələr kəsin.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye4.jpg)
6. Xəmiri peçenye formasına salın, xırdalanmış qoz-fındığa batırın.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye6.jpg)
7. Peçenye xüsusi perqament kağızı sərilmiş tavaya düzün və sobada 180 C-də təxminən 15 dəqiqə ərzində bişirin. Peçenye soyandan sonra onun üzərinə şəkər kirşanı səpin.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/bpecenye7.jpg)
Nuş olsun!
Saglamolun.Az
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)