Ballıqozlu peçenye
Saglamolun saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Bu peçenye uşaqların xoşuna gələcək. Müxtəlif qoz-fındıqdan istifadə etmək olar (qoz, fındıq, badam, keşyu və s.).
Lazım olan məhsullar:
- kərə yağı - 200 qr,
- şəkər tozu - 2-3 xörək qaşığı
- duru bal - 1/2 stəkan
- qabartma tozu - 1 paket,
- yumurta - 1 dənə,
- un - 2.5 stəkan,
- qoz-fındıq - 1/2 stəkan
- şəkər kirşanı (peçenyenin üzərinə tökmək üçün).
Hazırlanma:
1. Qoz-fındığı tavada bir qədər qızardın, sonra xırda doğrayın.
2. Yumşaq yağı şəkər tozu ilə yaxşı qarışdırın. Üzərinə bal və yumurta əlavə edin və yenə də yaxşı qarışdırın.
3. Ayrı qabda unu qabartma tozu ilə qarışdırın və yağlı-yumurtalı kütləyə əlavə edib xəmir yoğurun (xəmir yumşaq alınmalıdır).
4. Xəmiri plyonkaya bükün və 20-30 dəqiqəyə buzxanaya qoyun.
5. Xəmiri 2 hissəyə bölün, tikələr kəsin.
6. Xəmiri peçenye formasına salın, xırdalanmış qoz-fındığa batırın.
7. Peçenye xüsusi perqament kağızı sərilmiş tavaya düzün və sobada 180 C-də təxminən 15 dəqiqə ərzində bişirin. Peçenye soyandan sonra onun üzərinə şəkər kirşanı səpin.
Nuş olsun!
Saglamolun.Az
Baxış sayı:120
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 01:22 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















