Bu 3 qidanı isti yox, soyuq yeməlisiz
Medicina saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
İstər spagetti, istərsə də qızardılmış kartof olsun, bir çox insan karbohidratla zəngin qidaları sevir və onları isti yeməyi xoşlayır. Əriştə,makaron, kartof və ağ düyü piylənməni artıran qidalar hesab olunur.
Onların tərkibində nişasta var, karbohidratlarla zəngindir və qan şəkərində kəskin artıma səbəb olur. Lakin bu qidaları yeməzdən əvvəl soyumağa qoysanız, onlardan daha çox fayda alarsız.
“Medicina” xəbər verir ki, bu tövsiyəni diyetoloq İqor Strokov bildirib.
"Nişaxmalı qidalar soyuduqda, davamlı nişasta parçalanma məhsulu kimi istehsal olunur. Bu, bağırsaq floranıza müsbət təsir göstərə, qan şəkəri səviyyəsini tənzimləyə və hətta arıqlamağınıza kömək edə bilər",.
Beləliklə, makaron və ya kartof porsiyanızı yeməzdən əvvəl soyumağa qoyun. Bunun təzə bişmiş, isti versiyalara nisbətən üç əsas üstünlüyü var.
Davamlı nişasta lifə bənzəyir. Həzm olunmamış şəkildə yoğun bağırsağa çatır və orada aktiv bakteriyalar tərəfindən tədricən parçalanır. Bu, bağırsaq florasını gücləndirir və həzmə müsbət təsir göstərir.
Onlar qan şəkərini tənzimləyir.
Davamlı nişasta kartof, makaron və ya ağ düyü kimi karbohidratla zəngin qidalar istehlak edərkən qan şəkərinin həddindən artıq artmasının qarşısını alır. Bədən daha az insulin istehsal edir və beləliklə, iştahanın qarşısını alır.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:81
Bu xəbər 13 Dekabr 2025 19:35 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















