Bu üsullarla badımcan acı dadmayacaq
Icma.az, Bakivaxti saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Ən çox istifadə edilən tərəvəzlərdən biri də badımcandır. Lakin düzgün hazırlanmasa, onun acı dadı yeməyin dadını poza bilər.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bu problemin qarşısını almaq üçün istifadə edilə bilən təbii üsullar var:
Süddə islatmaq: Küp doğranmış badımcanları süddə yarım saat islatmaq həm acılığını aradan qaldırar, həm də bişərkən çox yağ udmalarının qarşısını alır. Bu təbii üsul xüsusilə qızartma reseptlərində faydalıdır.
Badımcanı duzlu suda islatmaq: Badımcanın acısını çıxarmaq üçün ən çox yayılmış təbii üsul onu duzlu suda islatmaqdır. Doğranmış badımcanı duzlu suda 20-30 dəqiqə islatsanız, acı suyu çıxır.
Unda saxlamaq: Badımcan dilimlərinin üzərinə bir az un səpib 15 dəqiqə saxlamaq acı suyunu çıxarmağa kömək edir. Bu təbii üsul həm də qızardılmış reseptlərdə badımcanın çox yağ udmasının qarşısını alır, nəticədə həm daha yüngül, həm də daha dadlı yeməklər əldə edilir.
Sirkədə islatmaq: Küp doğranmış badımcanları bir neçə damcı sirkə ilə suda islatmaq acı dadını azaldır. Bu da tərəvəzin daha ağ və möhkəm qalmasına kömək edir. Bu hiylə xüsusilə zeytun yağı reseptlərində təsirli olur.
Mina Mikayılova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:36
Bu xəbər 08 Sentyabr 2025 17:15 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















