Bütün yay bu ləzzətli piroqu hazırlayacaqsınız: Onu bişirmək 10 dəqiqə çəkir
Icma.az, News24 saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Ənənəvi osetin pastası "Kartofdzhin" ilk dişləmədən fəth edən bir yeməkdir.
News24.az xəbər verir ki, onun qızıl qabığı zərif kartof-pendir dolmasını gizlədir və nazik xəmir sözün əsl mənasında ağzınızda əriyir. Hazırlıq minimum vaxt tələb edir və nəticə bütün gözləntiləri üstələyir, Natalia Kalnina Zen kanalında yazır.
Kartofu duzlu suda hazır olana qədər qaynadın. Qaynayan zaman xəmir yoğurun - kefiri yağ, duz və şəkərlə qarışdırın, sonra soda ilə tədricən un əlavə edin. Hazır xəmir elastikdir və əllərinizə yapışmır. Bir dəsmal altında istirahət etmək üçün buraxın.
İçlik üçün isti kartofu rəndələnmiş pendir və istiotla əzin. Balans saxlamaq vacibdir - xəmir və doldurma miqdarı təxminən bərabər olmalıdır. Silikon döşəkdə xəmiri dairə halına salın, içini düzün və kənarlarını çimdiklə, diametri təxminən 30 sm olan bir pasta düzəldin.
Piroq bişməzdən əvvəl yumurta sarısı və südlə yağlanır və ortasından kiçik kəsik edilir. 220°C-də cəmi 10 dəqiqə bişirin - bu, piroqun qızarması üçün kifayətdir, lakin içərisi yumşaq qalır.
İdeal seçim pendir içliyi hələ də uzanan pirojnanı isti şəkildə təqdim etməkdir. Lakin hətta soyudulmuş "Kartofdzhin" gözəl dadını saxlayır. Bu resept təcrübələr üçün yer açır - kartof əvəzinə kələm, göbələk və ya kıyılmış ətdən istifadə edə bilərsiniz. Əsas odur ki, xəmir və doldurulmanın bərabər nisbəti prinsipini qorumaqdır.
Hazırlanmasının sadəliyi və inqrediyentlərin mövcudluğu bu tortu həm həftə içi şam yeməyi, həm də bayram süfrəsi üçün əla seçim edir. Sınadıqdan sonra bu resepti mütləq kulinariya kolleksiyanıza daxil edəcəksiniz.
Aqil


