Dişləri ağardan 3 MƏHSUL
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Stomatoloq həkim Harold Kats hamını tünd şokolad, çiyələk yeməyə və yaşıl çay içməyə çağırır.
Ağ dişlərə sahib olmaq istəyənlər üçün, bu məhsullar ideal səhər yeməyi sayılır. Belə ki, bu məhsullar gecə ərzində yığılan ərpi təmizləmə gücünə malikdirlər.
Şokoladın tərkibində olan teobromin, minanı möhkəmləndirən birləşmədir. Səth möhkəm olduğu halda isə, rəngin dəyişmə təhlükəsi azalır. Südlü şokolad bu təsirə malik deyil. Əksinə tərkibində olan süd və şəkər xoşagəlməz qoxunun əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Yaşıl çay taninlərlə zəngindir. Onlar isə bakteriyaların dişlərə yapışmasına imkan vermir. Nəticədə həm rəng həm də təravətli nəfəs təmin olunur. Bundan əlavə çay polifenollarla zəngindir. Onlar isə bakteriya və turşuları aradan qaldırırlar. Həmçinin o, ağız boşluğunda ftorun konsentrasiyasını artırır.
Çiyələyin tərkibndə alma turşusu vardır ki, o dişləri təmizləyir. Sadalanan məhsullardan əlavə həkimin fikrinə görə pendir də çox xeyirlidir. Belə ki, pendir, ağızda ph dərəcəsini çoxadır, bununla isə mühit az turşulu olur. Məhz turşuluq minanın eroziyasına səbəb olur. Pendirdə olan kalsiy isə həmçinin diş toxumasını gücləndiri.
Aktiv çeynənməsi gərəkən qoz, fındıq, tum və digər bərk məhsullar dişləri mexaniki olaraq təmizləyirlər. Bu kimi məhsullar həm də damaqların möhkənməsinə səbəb olurlar. Alma və armudun tərkibində olan suyun yüksək dərəcədə olması isə, ağız suyunun hasil edilməsinə səbəb olur, bu isə, ağız boşluğunun bakteriyalardan təbii yolla təmizlənməsinin ən ideal vasitəsi sayılır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:88
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 19:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















