Gənc qalmaq üçün hər gün bu qidaları YEYİN
News24-dan əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir Gənc qalmaq üçün hər gün bu qidaları YEYİN.
İnsanlar yaşlandıqca bədənləri həm xarici, həm də daxili olaraq sağlamlıqlarına və görünüşünə təsir edən müxtəlif dəyişikliklərə məruz qalır. Bununla belə, bəzi qidalar bədəninizi qidalandırır və daha gənc görünüş, hiss təmin edir. Sizi gənc saxlamaq üçün gündəlik rasionunuza daxil etməli olduğunuz beş qidanı təqdim edirik.
MEYVƏLƏR
News24.az xəbər verir ki, qaragilə, çiyələk və moruq antioksidantlarla doludur. C vitamini və flavonoidlərlə zəngindir. Yaşlanma əleyhinə qırışlara səbəb olan amillər arasında oksidləşdirici stress və antioksidanların mübarizə apardığı iltihab daxildir.
Antioksidantlar sərbəst radikalları məhv edir. Dərinizə qoruyucu təsir göstərir və kollagen istehsalını stimullaşdırır. Buna görə də, onlar gənc parıltı və elastik dərini qorumaq üçün əla seçimdir.
Qoz-fındıq
Qoz-fındıq və toxumlar qida ilə zəngin mənbələrdir və sizi daha gənc göstərə və hiss etdirə bilər. Qoz, badam və kətan toxumları sağlam dərinin açarı olan və iltihabla mübarizə aparan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Omega-3 dərinizi nəmləndirir və hətta qırışları daha az nəzərə çarpan edə bilər. Bu, sağlam yağları pəhrizinizə daxil etmək üçün əla bir yoldur. Qatığınıza kiçik bir ovuc qarışıq qoz-fındıq və ya çia toxumu əlavə edə bilərsiniz.
YAŞILLIQ
Tünd yarpaqlı göyərti, xüsusilə ispanaq, kələm və pazı vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla doludur. Bu qidalar dərinin sağlamlığı və qırışların azalması üçün istifadə edilən yüksək miqdarda K vitamini ehtiva edir.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə bədəni təmizləyən və dərinin daha sağlam görünməsini təmin edən xlorofil də var.
AVOKADO
Avokado sağlam yağlar və antioksidantların əla mənbəyidir. Təkli doymamış yağlarla dolu avokado dərinizi nəmli və elastik saxlayır. Onların tərkibində dərinin bütövlüyü və toxuma bərpası üçün lazım olan C və E vitaminləri də var. Avokadoları salatlara, smoothielərə əlavə etmək və hətta sous kimi istifadə etmək olar.
YAĞLI BALIQ
Somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlar omeqa-3 yağ turşularının və yüksək keyfiyyətli zülalların əla mənbəyidir. Omeqa-3s bədəndəki iltihabı azaldaraq dərinin sağlam elastikliyini və nəmini qidalandırır.
Daha da əhəmiyyətlisi, onlar beyin sağlamlığında ağır oyunçulardır, sizi tamamilə formada saxlamaq üçün vacib amildir. Həftədə bir neçə dəfə yağlı balıq yemək sizi cavan və koqnitiv cəhətdən formada saxlaya bilər.
Günel Məlikzadə

