Həkim gündəlik sosiska və kolbasa yeməyin təhlükələrini AÇIQLADI
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumat verir.
Qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova gündəlik sosiska və kolbasa istehlakının ciddi sağlamlıq riskləri daşıdığını bildirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, o, bu haqda lenta.ru-ya danışıb.
Həkimin sözlərinə görə, emal olunmuş ət məhsullarını faydalı adlandırmaq olmaz, çünki onların tərkibində çoxlu dad gücləndiricilər, duz, doymuş yağlar və nitratlar olur. Üstəlik, bunlar yüksək kalorili məhsullardır. Melnikova bildirib ki, xüsusilə yağlı ət sortlarından hazırlanan və 100 qramda 200-600 kilokalori olan məhsullar - məsələn, sərqopçena kolbasa - mütəmadi istifadə üçün ən arzuolunmazdır.
Onun sözlərinə görə, sosiska və kolbasanı tez-tez yeyən insanlarda piylənmə və nəticə olaraq ikinci tip şəkərli diabet riski artır. Bu məhsullardakı həddindən artıq duz lipid mübadiləsini pozur və zamanla hipertoniya və aterosklerozun inkişafına səbəb olur.
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:79
Bu xəbər 08 Dekabr 2025 09:06 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















