Həkimlər dəhşətə gəlir: Bu 6 qida sizi ZƏHƏRLƏYİRMİŞ
News24 portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Mikrodalğalı soba mətbəxdə ən çox istifadə olunan cihazlardan biridir. Lakin qida təhlükəsizliyi mütəxəssisləri xəbərdarlıq edir ki, hər yemək bu cihaz üçün uyğun deyil.
News24.az xəbər verir ki, bəzi məhsullar mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda zərərli maddələr yarada, bakteriyaların çoxalmasına səbəb ola və faydalı qida maddələrini məhv edə bilər.
Mütəxəssislər bu qidaları mikrodalğalı sobaya qoymamağı tövsiyə edir:
Qaynadılmış yumurta – Qızdırıldıqda partlayışa səbəb ola bilər və zülal oksidləşməsi nəticəsində zərərli maddələr yaranır.
Düyü – Otaq temperaturunda saxlanılan düyüdə Bacillus cereus bakteriyası ola bilər. Mikrodalğalı soba bu bakteriyanı tam məhv etmir, əksinə, onun çoxalmasına şərait yaradır.
Südlü və yumurtalı kartof püresi – Əvvəlcədən hazırlanmış və soyudulmayan bu yemək bakteriyalar üçün əlverişli mühitə çevrilə bilər.
Uşaq qidası və ana südü – Mikrodalğalı sobada qeyri-bərabər istilik “isti nöqtələr” yaradır, bu isə körpəni yandıra bilər. Həmçinin faydalı maddələr itir, zərərli mikroorqanizmlər isə sağ qala bilər.
Mütəxəssislər bu tip qidaları sobada, buxarda və ya su vannasında daha təhlükəsiz şəkildə qızdırmağı məsləhət görürlər. Sağlamlığınız üçün ehtiyatlı olun!
Aqil Qarayev
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:55
Bu xəbər 23 May 2025 18:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















