Kartof və ya qarabaşaq yarması..?
Sia Az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
...Arıqlamaq istəyənlər üçün kartof qarabaşaqdan qat-qat faydalıdır.
SİA bu barədə dietoloqun dediklərinə istinad edir.
Deməli, ekspertin sözlərinə görə, kartofun qarabaşaq yarması üçün olmayan bir sıra üstünlükləri var. Məsələn, nişastanın olması.
Bir çox insan bundan çəkinir, lakin mütəxəssis əmin edir ki, düzgün işlənilsə, tərəvəzin tərkibindəki bu maddə zərər deyil, yalnız fayda gətirəcək.
Bişirdikdən və soyuduqdan sonra nişasta davamlı olur. Bu formada bağırsaq mikroflorasının sağlamlığını qoruya bilir. Bundan əlavə, kartof lif və C vitamini ilə zəngindir.
...Qarabaşaq da bir çox üstünlüklərə malikdir. Bu taxılda bitki mənşəli zülal, maqnezium, dəmir və B vitaminləri var, lakin o, daha çox kalorili olsa da, kartofdan daha aşağı doyma indeksinə malikdir.
Suda qaynadılmış qarabaşaq yarmasının 100 qramında 110 kilokalori olduğu halda, 100 qram tərəvəzdə 77 kilokalori var. Kartofun mühüm üstünlüyü onların çox yönlü olmasıdır.
Bu tərəvəz bir çox yemək seçiminə malikdir.
...Yadda saxlamaq lazımdır ki, heç bir məhsul “zərərli” və ya “pis” sayıla bilməz.
Pəhriz müxtəlif olmalıdır və yanaşma şüurlu olmalıdır, - deyə ekspert xatırladıb.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:129
Bu xəbər 24 Fevral 2025 22:35 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















