Qida texnoloqu: Dönərin saatlarla şiş üzərində qalması təhlükəlidir
Icma.az, Sherg.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Müştəri sayı az olduqda ət uzun müddət açıq havada qalır və onun istifadəsi qida zəhərlənməsinə səbəb olur
Martın 13-də Ağstafa şəhərində fəaliyyət göstərən iaşə obyektlərindən birində 10 nəfərin qida zəhərlənməsindən xəstəxanaya müraciət etməsi faktı ilə bağlı Ağstafa Rayon Prokurorluğunda araşdırma aparılır. Bu barədə Baş Prokurorluq məlumat yayıb. Bildirilib ki, zəhərlənmənin səbəbinin müəyyənləşdirilməsi məqsədilə prokurorluq əməkdaşları tərəfindən Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi əməkdaşlarının iştirakı ilə həmin iaşə obyektindəki qidalardan nümunələr götürülərək müvafiq ekspertizalar təyin edilib və digər zəruri prosessual hərəkətlər icra olunub.
Zəhərlənmə nəticəsində xəstəxanaya müraciət etmiş 10 nəfərə zəruri ilkin tibbi yardım göstərilib və onlar ambulator nəzarətə götürülməklə evlərinə buraxılıb. Araşdırma davam etdirilir.
Qida texnoloqu Ağa Salamovun sözlərinə görə, zəhərlənmələr əsasən, toyuq dönəri ilə əlaqəli olur. Buna səbəbsə dönər ətində salmonella bakteriyasının çoxalmasıdır. Onun “Sherg.az"a açıqlamasına görə, problem qida zəncirindəki qırılmalarla bağlıdır:
