Restoranlarda və otellərdə buna diqqət edin, hiyləyə əl atırlar Məşhur aşpaz xəbərdarlıq etdi
News24 saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Məşhur aşpaz Ayvaz Akbacak restoran və istirahət mərkəzlərində yemək saxtakarlığı ilə bağlı vacib açıqlamalar verib. O, xüsusilə börək, dönər və açıq bufet yeməklərində edilən hiylələrə diqqət çəkib.
News24.az xəbər verir ki, Akbacakın sözlərinə görə, səhər yeməyindən qalan pendirlər qarışdırılaraq xəmirlərin içliyində istifadə edilir. O, restoran və istirahət mərkəzlərində xəmir yeməklərinin təhlükəli ola biləcəyini bildirərək, “Barmaq xəmiri” adlandırdığı bu təcrübənin gigiyenik baxımdan ciddi risk daşıdığını vurğulayıb.
Açıq bufetlərdə isə bir çox yemək ertəsi gün fərqli formada təqdim olunur. Məsələn, bir gün əvvəl tomat pastası ilə verilən makaron ertəsi gün yuyulub qatıqla qarışdırılaraq məzəyə çevrilir. Kartof da bir gün isti halda servis edilirsə, ertəsi gün başqa yemək şəklində təqdim olunur.
Dönərlə bağlı da xəbərdarlıq edən aşpaz, toyuq dönərinin xüsusilə təhlükəli ola biləcəyini qeyd edib. Onun sözlərinə görə, dönərin bişmiş hissəsinin üzərinə çiy ət qoyularsa, bu, ciddi qida zəhərlənməsinə və hətta ölümə səbəb ola bilər. Az müştərisi olan yerlərdə dönər yeməməyin vacibliyini vurğulayan Akbacak, bəzi restoranların dönəri dondurub mikrodalğalı sobada yenidən isidərək servis etdiyini bildirib.
O, bu cür təcrübələrin mətbəxinin keyfiyyətini aşağı saldığını və beynəlxalq qastronomiya sahəsində ölkəni geriyə apardığını da əlavə edib.
/e-saglam.az

