Xərçəngə səbəb olur: Yaponlar pəhrizdə böyük bir səhv tapdılar...
Icma.az, Sia Az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
...Məlum olub ki, kişilərin qida rasionunda karbohidratların qeyri-kafi miqdarı xərçəngə tutulma riskini artıra bilər.
Yapon səhiyyə mütəxəssisləri pəhrizlə sıx bağlı olan ümumi xərçəng risk faktorunu müəyyən ediblər.
Son araşdırmalar göstərir ki, problemin kökü karbohidratlar və yağlar arasındakı balanssızlıqdadır. Bu qənaətə 35-69 yaş qrupu üzrə 45 mindən çox qadın nümayəndəsinin və 35 minə yaxın kişi nümayəndəsinin sağlamlıq vəziyyətinin təhlilindən sonra gəlib.
SİA-nın məlumatına görə, müəyyən edilmişdir ki, kişilərin orqanizmində karbohidratların çatışmazlığı bəzi hallarda onkoloji xəstəliklərin inkişafına təkan verə bilər.
...Müxtəlif amillərdən (xüsusilə də xərçəng) vaxtından əvvəl ölüm riskinin artması pəhrizlərində enerjinin 40 faizdən azını karbohidratlardan əldə edən kişilərdə müşahidə olunub. Karbohidratların növü önəmli deyildi. Başqa sözlə, onlar kifayət qədər karbohidrat istehlak etmirdilər.
Bunu ypon həkimlər izah ediblər.
Kişilərə yağlı qidalarda olan yağlardan çox istifadə etməmələri tövsiyə olunur.
Sağlam yağlar sağlamlığınıza zərər verməyəcək, ancaq pəhrizinizdə karbohidrat çatışmazlığına yol verməməlisiniz. Həkimlərin fikrincə, cinsindən və yaşından asılı olmayaraq bir çox xəstəliklər qida maddələrinin disharmoniyası səbəbindən yaranır.
Pəhrizin balanslı olması və məhsulların təbii olması arzu edilir.
Nazlı Almuradova


