Icma.az
close
up
RU
Balıq istehlakı infarkt riskini azalda bilər

Balıq istehlakı infarkt riskini azalda bilər

Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat yayır.

Sağlam qidalanmanın əhəmiyyəti Ürək Sağlamlığı Həftəsində bir daha gündəmə gətirilib.

News24.az bildirir ki, Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin bir pəhriz infarkt riskini azalda bilər. Sardina, tuna, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıqların ürək sağlamlığına müsbət təsirlərinə xüsusi diqqət yetirilir.

Harvard Tibb Məktəbinin professoru və Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin Ürək-Damar Epidemiologiya Proqramının direktoru Erik Rimm, həftədə bir neçə dəfə balıq istehlak edən şəxslərin, ümumiyyətlə balıq istehlak etməyənlərə nisbətən ölümcül infarkt riskinin daha az olduğunu vurğulayıb.

Zəhraxanım Şeydayeva

Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
seeBaxış sayı:83
embedMənbə:https://news24.az
archiveBu xəbər 22 Aprel 2025 15:23 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri