Balıq istehlakı infarkt riskini azalda bilər
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat yayır.
Sağlam qidalanmanın əhəmiyyəti Ürək Sağlamlığı Həftəsində bir daha gündəmə gətirilib.
News24.az bildirir ki, Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin bir pəhriz infarkt riskini azalda bilər. Sardina, tuna, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıqların ürək sağlamlığına müsbət təsirlərinə xüsusi diqqət yetirilir.
Harvard Tibb Məktəbinin professoru və Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin Ürək-Damar Epidemiologiya Proqramının direktoru Erik Rimm, həftədə bir neçə dəfə balıq istehlak edən şəxslərin, ümumiyyətlə balıq istehlak etməyənlərə nisbətən ölümcül infarkt riskinin daha az olduğunu vurğulayıb.
Zəhraxanım Şeydayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:Balıq istehlakı uşaqlarda astma riskini azaldır
07 Avqust 2025 16:44
Bu içki infarkt və insult riskini azalda bilər
26 Sentyabr 2025 23:37
Tünd şokolad istehlakı 2ci tip şəkərli diabet riskini azalda bilər
05 Dekabr 2024 22:24
Kərə yağı istehlakı ölüm riskini artıra bilər
18 May 2025 14:33
İnfarkt riskini azaldan qidalar
12 Dekabr 2024 11:43
Baxış sayı:125
Bu xəbər 22 Aprel 2025 15:23 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















