Balıq istehlakı infarkt riskini azalda bilər
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat yayır.
Sağlam qidalanmanın əhəmiyyəti Ürək Sağlamlığı Həftəsində bir daha gündəmə gətirilib.
News24.az bildirir ki, Omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin bir pəhriz infarkt riskini azalda bilər. Sardina, tuna, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıqların ürək sağlamlığına müsbət təsirlərinə xüsusi diqqət yetirilir.
Harvard Tibb Məktəbinin professoru və Harvard Xalq Sağlamlığı Məktəbinin Ürək-Damar Epidemiologiya Proqramının direktoru Erik Rimm, həftədə bir neçə dəfə balıq istehlak edən şəxslərin, ümumiyyətlə balıq istehlak etməyənlərə nisbətən ölümcül infarkt riskinin daha az olduğunu vurğulayıb.
if (!$ISMOBILE) : ?>
include(__DIR__.'/320x100.php');?>
Zəhraxanım Şeydayeva

Tünd şokolad istehlakı 2ci tip şəkərli diabet riskini azalda bilər
05 Dekabr 2024 22:24
Kərə yağı istehlakı ölüm riskini artıra bilər
18 May 2025 14:33
İnfarkt riskini azaldan qidalar
12 Dekabr 2024 11:43
Toyuq ətinin həddindən artıq istehlakı xərçəng riskini artıra bilər
26 Aprel 2025 21:09
İnfarkt riskini artıran 7 SƏBƏB
15 Noyabr 2024 21:29

