Bu qidaları qəbul etsəniz xərçəngin inkişaf riski AZALACAQ
Icma.az, Redaktor.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Onkoloq Vladimir İvaşkov bildirib ki, düzgün qidalanma bəzi xərçəng növlərinin inkişaf riskini 10-30 faiz azaldır.
Redaktor.az xəbər verir ki, həkim "Teleqram" kanalında döş və kolon xərçənginin qarşısını almaq üçün riayət edilməli olan ən yaxşı pəhriz haqqında danışıb.
İvaşkov xərçəngin inkişaf ehtimalını azaltmaq üçün optimal pəhriz kimi qızılbalıq və skumbriya, zeytun yağı, tərəvəz, meyvə və bütün taxıl kimi yağlı balıqları ehtiva edən Aralıq dənizi pəhrizini adlandırıb.
“Sarımsaq, zerdeçal və yaşıl çay hər dərdə çarə olmasa da, faydalıdır. Yaşıl çay müntəzəm istifadə ilə xərçəng riskini 5-10 faiz azaldır”, - deyə o bildirib.
Eyni zamanda, mütəxəssis bağırsaq xərçənginin inkişaf riskini artıran qırmızı ətin istehlakını azaltmağı və spirtli içkilərdən imtina etməyi tövsiyə edib.
O, gündə bir stəkan şərabın belə döşlərin bədxassəli şişlərinin inkişaf ehtimalını artırdığını vurğulayıb.
İvaşkov həmçinin şəkər və fastfudları pəhrizdən çıxarmağı, müntəzəm olaraq idman etməyi və siqaretdən imtina etməyi təklif edib.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:46
Bu xəbər 13 Avqust 2025 13:48 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















