Bu üsulla kartof cücərməsinə SON
Icma.az, Bakivaxti-dan verilən məlumata əsaslanaraq, xəbər verir Bu üsulla kartof cücərməsinə SON.
Reseptlərdə tez-tez rast gəldiyimiz və tək başına yemək olaraq istehlak edilə bilən kartofun sağlam və təravətli qalması üçün cücərməsinin qarşısını almaq lazımdır.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bu üsullarla kartofu cücərmədən saxlamaq olar:
Sərin və qaranlıq yerdə saxlamaq- Kartofun günəş işığına məruz qalması cücərmə prosesini sürətləndirir. Kartofun cücərmədən uzun müddət saxlanması üçün qaranlıq və sərin yerdə saxlanmalıdır. Həm də onu nəmdən uzaq tutmalısınız. Nəmlənmiş kartof tez cücərməyə başlayır. Həmçinin kartofu soğan və sarımsaq kimi digər tərəvəzlərdən ayrı saxlamağı unutmayın.
Kağız parçalarından istifadə etmək- Kartofları saxlayarkən nəm saxlamaması üçün onların arasına kağız parçaları qoya bilərsiniz. Kartofların arasına kiçik kağız parçaları qoymaq nəmin udulmasına kömək edəcək və kartofun cücərməsinin qarşısını alacaq.
Alma ilə saxlamaq- Kartof digər tərəvəzlərlə saxlandıqda daha tez cücərməyə başlayır. Ancaq bu almalara aid deyil. Almalar etilen qazı adlı bir qaz buraxır. Bu qaz normal olaraq meyvə və tərəvəzlərin yetişmə prosesini sürətləndirərək onların xarab olmasına səbəb olur. Ancaq kartofda cücərmə prosesini yavaşlatacağı üçün almaları kartofun yanında qoyub daha uzun müddət təzə saxlaya bilərsiniz.
Nuriyyə Musayeva

