Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz Tərkibinə alminium qarışır
Olke.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır".
Ölkə.az xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyaya girərək tərkibindəki alüminiumu yeməyə keçirə bilər.
Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və yarıçiy qalır. Tomat kimi turş məhsullar da alüminiumla reaksiyaya girir və folqanı zədələyir. Həmçinin, sitrus meyvələri və kəskin ədviyyatlar folqa ilə təmasda olduqda kimyəvi reaksiya yaradır və nəticədə yemək alüminium hissəciklərini özünə çəkir.
Bıstrov deyib ki, təcrübəsiz evdar qadınlar bəzən ətin və ya balığın folqaya yapışmasından şikayətlənirlər. Onun sözlərinə görə, bunu aradan qaldırmaq üçün əvvəlcə məhsulu bişirmə kağızına büküb, sonra folqaya qoymaq lazımdır. Bu üsul həm folqanı qoruyur, həm də yeməyi daha yumşaq və şirəli edir.(milli.az)
Baxış sayı:81
Bu xəbər 10 Noyabr 2025 09:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















