Hansı balıq nə vaxt yeyilməlidir? Mütəxəssislərdən tövsiyələr
Icma.az bildirir, Tribuna portalına istinadən.
Balıq tərkibindəki omega-3 yağ turşuları, zülal, A və D vitaminləri, eləcə də folik turşusu, fosfor, kalsium, yod və selenyum kimi minerallarla zəngin, sağlamlıq üçün son dərəcə faydalı qidadır.
Tribubainfo.az xatırladır ki, balıqdan maksimum fayda əldə etmək üçün onu mövsümündə istehlak etmək tövsiyə olunur.
Mütəxəssislər bildirir ki, yanvar ayında skumbriya, sazan kimi balıqlar daha dadlı olur. Yaz aylarında isə levrek (ağ balıq), mezgit (treska), çipura və kefal (qızılbaş) kimi növlərə üstünlük verilməlidir.
Balığın təravəti də vacib amildir. Təzə balığın gözləri parlaq və çıxıntılı olur, basdıqda dərhal əvvəlki formasına qayıdır. Köhnə balıqda isə gözlər çökük, dərisi solğun və sıxdıqda iz qalır.
Qızartma əvəzinə sobada, buğulama və ya izgarada bişirilməsi məsləhətdir. Həftədə iki dəfə mövsümə uyğun balıq yemək sağlamlıq baxımından tövsiyə edilir.
Pravda.az


