Mətbəxinizdə varsa, dərhal atın!
Milli.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Uzun müddət açıq qalmış zeytun yağı oksidləşərək toksik maddələr əmələ gətirir və ürək-damar sağlamlığı üçün təhlükə yaradır.
Milli.Az xəbər verir ki, qida mütəxəssisləri bildirir ki, açıq zeytun yağı hava, işıq və istiliklə təmasda kimyəvi strukturunu dəyişir, faydalı maddələr azalır, zərərli komponentlər isə artır. Xüsusilə xroniki xəstələr üçün risk daha yüksəkdir.
Zeytun yağını sərin, qaranlıq yerdə, tünd şüşə qabda və yaxşı bağlanmış qapaqla saxlamaq tövsiyə olunur.
İdeal halda açıq yağ 3-6 ay ərzində istifadə edilməlidir.
Fidan
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Mətbəxinizdə varsa, dərhal atın
25 Noyabr 2025 22:41
Electrolux qabyuyan maşınları: mətbəxinizdə rahatlığın yeni üzvü
14 İyul 2025 14:41
Mətbəxinizdə unudulmuş dərman: Ciddi xəstəliklərə qarşı sadə çarə
20 Mart 2025 20:20
Azərbaycanda qatqılı SAXTA DURU YAĞLAR: Mətbəxinizdə bu cür yoxlayın
10 İyun 2025 14:08
Evinizdə bu əşya varsa, dərhal atın!
01 Oktyabr 2025 05:07
Baxış sayı:74
Bu xəbər 02 Dekabr 2025 04:04 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları


















