Qara qarağatla piroq. Çox ləzzətli!
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Bu piroqu bişirmək çox asandır. Piroq yumşaq və yüngül alınır.
Lazım olan məhsullar:
- Un - 1 stəkan
- Qara qarağat - 400 qr
- Qabartma tozu - 1 paket
- Duz - 1 çimdik
- Yumurta - 2 dənə (iri)
- Şəkər tozu - 150 qr
- Kərə yağı - 100 qr
- Süd - 70 qr
- Vanilin - 1 paket
- Şəkər kirşanı ("pudra") - 3 xörək qaşığı
Hazırlanması:
1. Un, qabartma tozu və duz qarışdırılır.
2. Yumurta şəkər tozu ilə ayrı qabda 3 dəqiqə ərzində mikserlə yaxşı çalınır.
3. Yumurtalı-şəkərli kütləyə əridilmiş kərə yağı, süd və vanilin əlavə olunur və yenə də eynicinsli kütlə alınana kimi yaxşı qarışdırılır.
4. Qabartma tozu və duzla qarışdırılmış un əlavə olunur və yaxşı çalınır.
5. Formaya perqament kağızı sərilir, xəmir tökülür, hamarlanır.
6. Xəmirin üzərinə qara qarağat qoyulur, üzərinə 1 xörək qaşığı şəkər kirşanı səpilir.
7. Soba əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılır və piroq təxminən 45 dəqiqə ərzində bişirilir.
8. Hazır piroq soyudulur və üzərinə 2 xörək qaşığı şəkər kirşanı səpilir.
Nuş olsun!
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:113
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 20:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















