Şaurma düzgün hazırlandıqda balanslı və faydalı yemək ola BİLƏR
Icma.az xəbər verir, Redaktor.az saytına əsaslanaraq.
Şaurma düzgün tərkibdə hazırlandıqda sağlam və balanslı yemək hesab oluna bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Yuliya Slasten news.ru-ya açıqlamasında bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bir çoxları şaurmanı xolesterin və yağla zəngin, zərərli yemək kimi qəbul edir. Lakin bu, yanlış fikirdir.
“Şaurmanın əsası lavaşdır - bu isə mürəkkəb karbohidrat mənbəyidir və orqanizmi enerji ilə təmin edir. Tərkibinə əlavə edilən təzə tərəvəzlər lif, vitamin və antioksidantlarla zəngindir. Ədviyyatlar və souslar isə yeməyin dadını artırır, amma adətən az miqdarda istifadə olunduğu üçün orqanizmə ciddi zərər vermir,” - deyə həkim qeyd edib.
Slasten əlavə edib ki, şaurma üçün istifadə olunan toyuq filesi yüksək miqdarda zülal, lakin qırmızı ətlə müqayisədə az miqdarda doymuş yağ ehtiva edir.
Qastroenteroloqun sözlərinə görə, məhz bu səbəbdən ev şəraitində təzə məhsullarla hazırlanmış şaurma həm dadlı, həm də qidalandırıcı seçim ola bilər.
Aytəkin TOFİQQIZI


