Şəkərin müntəzəm istehlakı xərçəng yaradır
Redaktor.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Kardioloq Aurelio Rojas insanların gündəlik həyatında tez-tez istifadə etdiyi və sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradan məhsullar barədə xəbərdarlıq edib.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə o jurnalistlərə müsahibəsində məlumat verib.
“Çoxsaylı elmi araşdırmalara əsasən, şəkər və təmizlənmiş (rafine) unun müntəzəm istehlakı xərçəng xəstəliklərinin artması ilə birbaşa əlaqələndirilir”, - deyə Rojas bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, bu məhsullar təkcə onkoloji riskləri artırmır, eyni zamanda ürək-damar sistemi xəstəlikləri, piylənmə və şəkərli diabetin inkişafına da şərait yaradır.
Əsasən yüksək dərəcədə emal olunmuş qidalarda rast gəlinən şəkər və rafine un qanda qlükozanın səviyyəsini kəskin şəkildə yüksəldir. Bu zaman mədəaltı vəzi insulin ifraz edərək cavab verir.
Rojas qeyd edir ki, bu proses uzun müddət davam edərsə, metabolik sistemdə ciddi pozulmalar baş verir və orqanizm zəifləyir.
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:48
Bu xəbər 01 İyul 2025 10:14 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















