Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Milli.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Türkiyənin yerli dondurma markalarından birinin analizlərində insan sağlamlığı üçün təhlükə yaradan nəcis bakteriyası olduğu iddia edilib. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, məhsullarda aşkar olunan mikroorqanizmlər arasında nəcis bakteriyaları var.
Milli.Az xəbər verir ki, müstəqil laboratoriya analizləri "Alpedo" dondurma brendinin məhsullarında "Salmonella", "E. coli", "Listeria monocytogenes", "coliform" bakteriyalar və "Staphylococcus aureus" aşkar edib.
Mütəxəssislər bildirib ki, bu bakteriyalar qida təhlükəsizliyi üçün ciddi təhlükə yaradır.
Salmonella qızdırma, qusma və qarın ağrısı kimi əlamətlərlə qida zəhərlənməsinə səbəb olan təhlükəli bakteriyadır. E. coli adətən nəcislə çirklənmə yolu ilə baş verir və ciddi bağırsaq infeksiyalarına səbəb ola bilər.
"Listeria monocytogenes" xüsusilə hamilə qadınlar və körpələr üçün ölümcül nəticələrə səbəb ola bilən mikroorqanizmdir.
Koliform bakteriyalar istehsalda istifadə olunan suyun və ya avadanlıqların çirklənmiş ola biləcəyini göstərir.
Bu məhsullar dərhal bazardan yığışdırılmalıdır. Qida qaydalarına görə, belə olan halda satışı qadağan edilməli, istehsalat obyektinə baxış keçirilməli, məsul şəxslər barəsində qanuni tədbirlər görülməlidir. Risk xüsusilə uşaqlar, hamilə qadınlar və yaşlılar üçün yüksəkdir.
Fidan
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:67
Bu xəbər 06 Noyabr 2025 17:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















