Ürək xəstələri gündə 5 dəfə az az yeməlidir Kardioloq
Icma.az xəbər verir, Medicina saytına əsaslanaraq.
Kardioloq Elena Pfeffer ürəkləri sağlam olmayan insanlar üçün qidalanma ilə bağlı məsləhətlər paylaşıb.
“Medicina” xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, qrafikdən kənar yeməklərdən çəkinmək lazımdır.
İnsanın yeməklər arasında uzun fasilələr verdiyi, lakin yenə də birdən çox yeyə bildiyi qidalanma növü orqanizmə mənfi təsir göstərir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, səhər yeməyini atlamaq və ağır axşam yeməyi yemək vərdişi xüsusilə zərərlidir.
Bu tip pəhriz aterosklerotik lövhələrin və yüksək xolesterolun inkişafına gətirib çıxarır ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Pfefferə görə, təhlükəli ürək-damar pozğunluqlarının qarşısını almaq üçün daha az duzlu və daha çox omeqa-3 yemək lazımdır. Pəhrizdə xolesterolu aşağı olan qidalar (balıq, dəniz məhsulları, zeytun yağı, yağsız ətlər), tərəvəzlər və bütün taxıllar üstünlük təşkil etməlidir.
Pəhrizinizdə yemək duzunun səviyyəsini gündə 5 qrama (bir çay qaşığı) azaltmaq lazımdır. Duz suyu saxlayır, şişkinliyə və yüksək təzyiqə səbəb olur.
Ədviyyatın əsas komponenti - natrium xlorid - toxumalarda suyu saxlaya bilər və damar divarlarına təzyiqin artmasına səbəb olan şişkinliyə səbəb ola bilər.
Aygün Musayeva


