Ürək xəstələri gündə 5 dəfə az az yeməlidir Kardioloq
Icma.az xəbər verir, Medicina saytına əsaslanaraq.
Kardioloq Elena Pfeffer ürəkləri sağlam olmayan insanlar üçün qidalanma ilə bağlı məsləhətlər paylaşıb.
“Medicina” xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, qrafikdən kənar yeməklərdən çəkinmək lazımdır.
İnsanın yeməklər arasında uzun fasilələr verdiyi, lakin yenə də birdən çox yeyə bildiyi qidalanma növü orqanizmə mənfi təsir göstərir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, səhər yeməyini atlamaq və ağır axşam yeməyi yemək vərdişi xüsusilə zərərlidir.
Bu tip pəhriz aterosklerotik lövhələrin və yüksək xolesterolun inkişafına gətirib çıxarır ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Pfefferə görə, təhlükəli ürək-damar pozğunluqlarının qarşısını almaq üçün daha az duzlu və daha çox omeqa-3 yemək lazımdır. Pəhrizdə xolesterolu aşağı olan qidalar (balıq, dəniz məhsulları, zeytun yağı, yağsız ətlər), tərəvəzlər və bütün taxıllar üstünlük təşkil etməlidir.
Pəhrizinizdə yemək duzunun səviyyəsini gündə 5 qrama (bir çay qaşığı) azaltmaq lazımdır. Duz suyu saxlayır, şişkinliyə və yüksək təzyiqə səbəb olur.
Ədviyyatın əsas komponenti - natrium xlorid - toxumalarda suyu saxlaya bilər və damar divarlarına təzyiqin artmasına səbəb olan şişkinliyə səbəb ola bilər.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:93
Bu xəbər 05 May 2025 16:43 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















