“Xolodes” insanı cavanlaşdırır HƏKİM
Cebheinfo saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
“Tez-tez Yeni il süfrəsi üçün hazırladnan məşhur yemək jelatinli ət (xolodes) möcüzəvi xüsusiyyətlərə malikdir”.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu Moskva Səhiyyə Departamentinin ilkin tibbi yardım üzrə mütəxəssisi Andrey Tyajelnikov deyib.
O qeyd edib ki, jele ətin tərkibində kollagen var, ona görə də sümük sıxlığına və dərinin elastikliyinə müsbət təsir göstərir.
Onun tərkibində həmçinin alkoqolun parçalanması zamanı toksinlərin təsirini neytrallaşdırmağa kömək edən, asma simptomlarını azaldan amin turşusu qlisin var.
Həkim deyib ki, birləşdirici toxumanın tərkibində olan zülalın daha çox bioavailable olmasını təmin edən uzunmüddətli yeməkdir. Jeleli ətdə həmçinin çoxlu vitamin və mikroelementlər, dəmir, maqnezium, kalium, natrium, kobalt, fosfor var.
Xatırladaq ki, jeleli əti hazırlayarkən inək və mal (donuz), qığırdaq və sümüklərindən istifadə olunur.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:123
Bu xəbər 18 Dekabr 2024 14:18 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















