Yulaf nə qədər faydalıdır?
Icma.az bildirir, Redaktor.az saytına əsaslanaraq.
Dietoloq Mariya Kupreeva hesab edir ki, bütün məşhur qida məsləhətləri həmişə sağlamlıq üçün faydalı deyil.
Redaktor.az xəbər verir ki, həkim bu barədə "HuffPost" nəşrinə açıqlamasında məlumat verib.
Kupreevanın fikrincə, ən zərərlilər sırasında dərin emal edilmiş bitki mənşəli ət əvəzçiləri və sosislər dayanır. Dietoloq qeyd edib ki, bu məhsullarda tez-tez çoxlu duz, konservant, boyaq maddələr və digər əlavələr olur ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri riskini artırır.
Ekspert həmçinin qida dəyəri yüksək olmayan sürətli hazırlanmış yulaf qəbulu və şirələrin faydasının çox şişirdildiyini vurğulayıb. Kupreeva protin barları və tozları ilə bağlı da şübhəli yanaşıb. Onun sözlərinə görə, bu məhsullar sürətli qəlyanaltı üçün uyğundur, amma digər hallarda tam protein mənbələri daha faydalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI


