Ac qarına tut yemək təhlükəlidir
Icma.az, Redaktor.az saytına istinadən bildirir.
Tut giləmeyvəsinin ac qarına istifadəsi sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə ümumi praktikant həkim Elena Pavlova NEWS.ru-ya açıqlamasında xəbərdarlıq edib.
Pavlova bildirib ki, tut tərkibində B, C, K2 vitaminləri, kalium, maqnezium, dəmir və antioksidantlar olan faydalı bir giləmeyvədir. O, ürək-damar sistemini, görmə qabiliyyətini və immuniteti dəstəkləyir, həmçinin liflə zəngin olduğu üçün həzmi yaxşılaşdırır.
Lakin həkimin sözlərinə görə, bu giləmeyvənin acqarına və xüsusilə də böyük miqdarda qəbulu təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər. “Tut acqarına yeyildikdə həzm pozğunluğu, ürəkbulanma, ishal və qusma kimi zəhərlənmə əlamətləri yarana bilər”, - deyə Pavlova vurğulayıb.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:75
Bu xəbər 02 İyul 2025 09:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















