Artıq çörəkdən imtina etməyəcəksiniz Arıqlamaq istəyənlər üçün əla xəbər
Yenisabah portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Sağlam qidalanmaya çalışan və qan şəkərini nəzarətdə saxlayan insanların çoxu ilk olaraq çörəyi rasiondan çıxarır. Lakin mütəxəssislərin fikrincə, çörəyi tamamilə tərk etmək düzgün deyil. Əsas olan düzgün çörək növünü seçməkdir.
"Yeni Sabah" xəbər verir ki, son araşdırmalar göstərib ki, qan şəkəri balansını ən yaxşı şəkildə qoruyan çörək cücərmiş taxıl çörəyidir. Bu çörək cücərməyə başlamış tam taxıllardan hazırlanır. Cücərmə prosesi nişastanı qismən parçalayır və qlisemik reaksiyanı aşağı salır. Bu isə onu ağ və klassik tam buğda çörəyindən daha sağlam edir.
Ekspertlərin sözlərinə görə, cücərmiş taxıl çörəyi yüksək lif tərkibi ilə həzmi ləngidir, daha uzunmüddətli toxluq hissi yaradır və B vitaminləri, dəmir, maqnezium kimi minerallarla daha zəngindir. Tədqiqatlar bu çörəyin diabet riskinin azalmasına da müsbət təsir göstərdiyini ortaya qoyub.
Bununla belə, mütəxəssislər qablaşdırılmış məhsullarda etiketin diqqətlə oxunmasını tövsiyə edir. Çünki bəzi markalar “cücərmiş” ifadəsini yalnız reklam məqsədilə istifadə edir. Qatqısız və etibarlı istehsalçıların məhsullarına üstünlük verilməsi məsləhətdir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:57
Bu xəbər 07 Dekabr 2025 11:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















