Bananın tez xarab olmasının səbəbi AÇIQLANDI
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Bildiyiniz kimi, çoxlarının sevdiyi banan çox tez xarab olur. Çox sayda insan onu necə düzgün saxlamaq lazım olduğunu bilmir.
Lent.az xəbər verir ki, bananın "ömrünü" bir neçə həftə uzatmağın sadə yolları var.
Əksər meyvələr etilen qazı adlı bir maddə istehsal edir ki, bu, onların yetişməsindən məsul olan təbii böyümə hormonudur.
Bir qaba çoxlu meyvə qoysanız, bu qazın çoxu yığılacaq. Bundan əlavə, bananın gövdələri çoxlu etilen buraxır ki, bu da onun yanında qoyulan meyvələrin vəziyyətinə pis təsir göstərir.
Qida mütəxəssisləri bananları alma, armud, avokado, manqo, şaftalı və gavalıların yanına qoymamağı məsləhət görür:
"Bananın istehsal etdiyi etilen alma və armud kimi bir çox digər meyvələrə təsir göstərə bilər, ona görə də, qəsdən daha tez yetişmələrini istəmədiyiniz halda bananları bu meyvələrdən ayrı saxlamalısınız."
Baxış sayı:89
Bu xəbər 11 Noyabr 2024 12:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















