Bu kolbasalar böyrəkdə daş yaradır
Medicina portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Hisə verilmiş kolbasa urolitiyaz riski barədə xəbərdarlıq edilib.
“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq və yemək davranışı psixoloqu Nuriyyə Dianova qurudulmuş kolbasadan danışıb.
.
Ekspert qeyd edib ki, kolbasa təmiz ət və balıqla müqayisə oluna bilməz. İstehlakçıları cəlb edən bir dadı var, lakin eyni zamanda, onun duzluluğu və konsentrasiyası böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, Dianova qeyd edib ki, güclü dadı olan məhsullardan istifadə edən insanların dad reseptorları zamanla “ölür”.
"Quru qurudulmuş kolbasalarda bişmiş kolbasalara nisbətən daha çox konsentrat, qan və içalat qatıldığı üçün zərəri daha çoxdur. Bu, epidemioloji risklərə gətirib çıxarır”.
Daha əvvəl diyetoloq və tibb elmləri namizədi Daria Rusakova demişdi ki, kolbasa, frankfurt, həmçinin sümükdə marinadlanmış ət odda bişirilən ən zərərli yeməklərdir. Onun sözlərinə görə, hər hansı ət çox bişdikdə, xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcək kanserogen maddələr əmələ gəlir.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:162
Bu xəbər 20 May 2025 11:31 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















